basmati pirinç pilavı
Basmati pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? Pirinç sorunlu bir üründür. Her pirinç şeşitinin kendine özgü özellikleri vardır. Bu yüzden yemek yapmasını beceren her kişi, usulüne uygun pirinç pilavı yapmasını beceremez. Bu kişilere şef ve aşçılarının büyük bir çoğunluğunu da dahil edebilirsiniz. Basmati pirinç, pirinçlerin kralı olmakla birlikte en sorunlu pirinçtir. Basmati pirincin ana yurdunda bile, basmati pirinç pilavının biribirinden farklı pişirilme yöntemi vardır. Çoğunlukla basmati pirinç haşlandıktan sonra pişirilir. Basmati pirinç pilavının yumuşaması için bir de köz üzerinde dinlenme süreci vardır. Ne ise, bu tarif basmati pirincin sallama usülde pişirilmesidir. Afiyet olsun. Malzemeleri: 1 su bardağı basmati pirinç 3 su bardağı su 50 gr. Tereyağı veya sıvı yağ, tereyağı karışık 2 çay kaşığı tuz Yapımı: Basmati pirinci berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün.Tencereye yağı, pirinci, tuzu, suyu koyun, tencere kapağını kapayın. Ocağı orta ateşte yakın. Tencere kaynayınca sa...