dana dili nasıl pişirilir


Dana dili nasıl pişirilir, dana dili nasıl temizlenir, dana dili nasıl yapılır, dana dili nasıl soyulur, dil nasıl haşlanır, dil haşlama nasıl yapılır, dil haşlaması nasıl yapılır, dil nasıl yenir, dil söğüş nasıl yapılır, dil söğüş nasıl yenir, dana dili nasıl yenir, inek dili nasıl yenir, dana dili söğüş nasıl yapılır ve söğüş dana dili nasıl pişirilir gibi sorularınızın yanıtı bu sayfada, okuyun.

Dana dili nasıl pişirilir? Bütün haldeki büyükbaş hayvan dili yıkandıktan sonra tencerede veya düdüklü tencerede haşlama yöntemiyle pişirilir. Evde en kolay dil haşlama düdüklü tencerede yapılır. Büyükbaş hayvan dili büyük olduğundan, haşlanırken dilin çiğ kalmaması için; düdüklü tencereye iri parçalara bölünmüş olarak konur. Örneğin: 1.5 kilo ağırlığındaki bir tane dana dili 3 veya 4 parçaya bölünür ve düdüklü tencereye konur. Üzerine 7 veya 8 su bardağı su ve bir çorba kaşığı tuz konur, düdüklü tencerede 40 dakika haşlanır.

Dil nasıl yenir: Dil haşlandıktan sonra çorbası yapılarak yenir. Ya da, haşalnmış dil söğüş yapılır öyle yenir.
Dil nasıl soyulur: Dil haşlanıp soğumaya başlayıp el yakmayacak sıcaklığa düştüğünde, dilin üzerindeki beyazlaşmış sert deri kabuk elle soyularak çıkartılır.

Dana dili söğüş nasıl yapılır: Soğuk olarak yenen haşlanmış ete söğüş adı verilir. Aynı zamanda, dilimlenmiş salatalık ve domatese de söğüş adı verilir. Dana dili haşlanıp soğuduktan sonra dilimlenerek bir tabağa konur. İşte dilin bu haline söğüş adı verilir. Dil söğüşün üzerine tuz ve istediğiniz baharatı (karabiber, kekik, pul biber gibi) serpebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir