bulgur unu nerelerde kullanılır

Bulgur unu nedir, nerelerde kullanılır? Bulgur unu, bulgurun öğütülmesiyle elde edilen undur. İnce köftelik bulgur, kalın pilavlık bulgur farketmez, her iki bulgur çeşitide öğütülerek bulgur unu elde edilir. En azından biz bulgur ununu böyle elde ediyoruz. Bulgur hiçbir işleme tutulmadan doğrudan öğütülebileceği gibi, bulgurun aroması için de kavrulduktan sonrada öğütülebilir.

Bulgur ununu çorba, helva ve zahter yapımında sıklıkla kullanıyoruz. Bulgur unundan ekmek yapılmaz mı? Yapılır. Ev şartlarında ekmek yapacak kadar bulgur unu üretemediğimiz için şimdilik bu işe el atmadık. Bulgur unu elde etmek bir ihtiyaçtan doğdu ve biz bu işi başardık. Kahvaltılık zahter karışımı yaparken kullandığımız leblebi tozu yerine bulgur ununu tercih ettik. Bulguru hafif kavurduktan sonra kahve değirmeninde öğüttük.

Öğüttüğümüz bulgur ununu kahvaltılık zahter karışımında leblebi tozu yerine kullandık. Bulgur ununun buğday kavurgasına benzer aroması zahter karışımının tadını ve lezzetini ikiye katladı. Şimdilerde zahter karışımını bulgur unu ile yapıyoruz. Bulgur unu ile çorba ve helva yapımını tadımlık olarak denedik, sonuçtan memnun kaldık. Yeter miktarda bulgur unu elde ettiğimizde bulgur unlu helva ve bulgur unlu çorba tarifini paylaşırız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir