basmati pirinç pilavı

Basmati pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? Pirinç sorunlu bir üründür. Her pirinç şeşitinin kendine özgü özellikleri vardır. Bu yüzden yemek yapmasını beceren her kişi, usulüne uygun pirinç pilavı yapmasını beceremez. Bu kişilere şef ve aşçılarının büyük bir çoğunluğunu da dahil edebilirsiniz. Basmati pirinç, pirinçlerin kralı olmakla birlikte en sorunlu pirinçtir.

Basmati pirincin ana yurdunda bile, basmati pirinç pilavının biribirinden farklı pişirilme yöntemi vardır. Çoğunlukla basmati pirinç haşlandıktan sonra pişirilir. Basmati pirinç pilavının yumuşaması için bir de köz üzerinde dinlenme süreci vardır. Ne ise, bu tarif basmati pirincin sallama usülde pişirilmesidir. Afiyet olsun.

Malzemeleri:
1 su bardağı basmati pirinç
3 su bardağı su
50 gr. Tereyağı veya sıvı yağ, tereyağı karışık
2 çay kaşığı tuz

Yapımı:
Basmati pirinci berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün.Tencereye yağı, pirinci, tuzu, suyu koyun, tencere kapağını kapayın. Ocağı orta ateşte yakın. Tencere kaynayınca saate bakın. Tencereyi orta ateşte 20 dakika kaynatın. 20 dakikanın sonunda tenceredeki pirinç yüzeyinde göz göz delikler oluşacak. Ocağı söndürün ve tencereyi en az 20 dakika dinlendirin. Süre bitiminde pilavı karıştırın ve sofraya koyun. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir