dana yanak haşlama
Dana yanağı tencerede ve düdüklü tencerede haşlanır. Tencerede dana yanağı haşlamak uzun zaman alır. Düdüklü tencerede ise, bu iş kısa sürer. Orta ateşte 40 dakikada dana yanağı lokum gibi yumuşacık pişer. Dana yanağının diğer adı, baş etidir. Dana yanağı haşlanır, haşlama et olarak sıcak veya soğuk tüketilir. Ayrıca, nefis dana yanağı çorbası ve fırında dana yanağı yemeği yapılır.
dana yanak malzemesi:
Dana yanağı nasıl haşlanır?
- dana yanağı bol su ile yıkanır ve süzülür
- ardından iri parçalara bölünür
- düdüklüye 1.5 litre su konur
- üzerine dana yanağı ve tuz ilave edilir
- orta taeşte dana yanağı 40 dakika haşlanır
- süre bitimde düdüklü ocaktan alınır
- ve usulüne uygun düdüklü açılır
- dana yanağı çıkartılır.