dana yanağı fırında nasıl yapılır


Dana yanağı fırında nasıl yapılır: Dana yanağı fırında 150°C-170°C derecelerde ağır ısıda pişirilir. Fırında pişireceğiniz dana yanağı miktarı, 1 kilonun üzerinde olmalıdır. Dana yanağını fırına sürmeden önce, et baharatlanarak mühürlenir. Mühürlenen dana yanağına, çeşitli sebzler eklenir ve fırına sürülür. Dana yanağı fırında kapalı fırın tepsisinde veya ısıya dayanıklı tencere ve fırın kaplarında pişirilir. Tarifimde dana yanağının malzeme miktarlarını vermedim. Dilediğiniz kadar malzeme kullanarak, tarifimdeki fırında dana yanağı pişirme yöntemini kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında dana yanağı pişirme malzemeleri:
  • ihtiyacınız kadar dana yanağı
  • ayçiçek yağı
  • kuru soğan
  • domates
  • karabiber, tuz
  • su
  • fırın tepsisi veya metal tencere

Dana yanağı fırında nasıl pişirilir:

  1. soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
  2. iri parçalar halinde dana yanağını doğrayın
  3. üzerine istediğiniz kadar karabiber ve tuz serpin
  4. tencereye az miktarda yağ koyun, ıstın
  5. üzerine etleri dizin, önlü arkalı hafif (mühürleyin) kızartın
  6. peşinden tencerede sıra ile soğanı, domatesi kavurun
  7. ardından tencereye etleri ve üzerini kapatacak miktarda sıcak su koyun
  8. malzemeleri güzelce karıştırın
  9. tencereyi ocak üzerinde bir defa fokur fokur kaynatın, kapağını kapatın
  10. peşinden tencereyi 150°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
  11. ve dana yanağını 3 saat pişirin, fırından alın.
afiyet olsun