yeşil mercimek köftesi

Yeşil mercimek köftesi nasıl yapılır? Yeşil mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanmış mercimek doğrayıcı veya ezici ile parçalandıktan sonra, köfte yapımında kullanılan baharatlarla tatlandırılır. Hazırlanan yeşil mercimekli köfte harcına şekil verildikten sonra tavada kızartılır. Yağ içinde kızartmak istemeyenler fırında köftelerini pişirir.

Bilen bilir, yeşil mercimek köftesi yapmamış olanlar için söyleyeyim; yeşil mercimek köftesi, yeşil mercimeğin en güzel hali desek bir gerçeği paylaşmış oluruz. Köftenin yapımı gayet kolay. Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve suyu süzülür. Süzülen mercimek mutfakl robotundan geçirilir. Üzerine soğan,sevilen baharatlar, tuz eklenir.

Hazırlananan köftenin dağılmaması için; yumurta, ekmek kırıntısı veya galeta unu, buğday unu, maydanoz gibi malzemeler karışıma eklenir. Hazırlanan karışıma köfte şekli verilir ve az yağ ile tavada kızartılır. Diyet şartlarında beslenenler için, yeşil mercimek köftesi fırında pişirilirse doğru tercih yapılmış olur. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir