haşlama kuzu yürek yemeği

Haşlama kuzu yürek yemeği tarifi, nasıl yapılır? Kuzu yüreğini bu tarifle yaparsanız, fazlasıyle memnun kalırsınız. Yapmanız gereken, ihtiyacınıza göre kuzu yüreğini tedarik etmek ve tarifimize uygun kuzu yüreğinin yemeğini yapmaktır. Biz bu tarifte elimizde bulunan dört adet kuzu yüreğinin iki tanesini bu yemekte kullandık. Diğer iki tanesini ocak üzerinde ızgara aletini kullanarak ızgarasını yaptık.

Kuzu yüreklerinin üzerinde bulunan (damar gibi) uygun olmayan bölümlerini kesip attıktan sonra, kuşbaşı doğradık. Doğradığımız kuşbaşını musluk suyu ile yıkadık, süzdük ve tencereye koyduk. Yüreğin üzerindeki yağları temizlemediğimizden tencereye yağ koymadık. Yüreğin kendi yağı ile kavurduk. Yürek suyunu salmaya başlayınca üzerini kapatacak miktarda sıcak su ekledik. Tencereyi bir defa fokurdattıktan sonra, kapağını kapattık ve ocağı tamamen kıstık.

Ara sıra tencereyi karıştırarak yüreği tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşladık. Gerektiğinde tencereye sıcak su ekledik. Doğradığımız yüreği 1 saatte haşladık. Başka bir tencerede yeter miktar yağ içinde sıra ile soğanı, sivri biberi, domatesi kavurduktan sonra; haşladığımız yüreği suyu ile birlikte, istediğimiz baharatları, tuzu ilave etik. Yemeğin suyu kendine karar gelinceye kadar pişirdik ve ocaktan aldık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir