soğanlı dana ciğeri kavurması
Tereyağlı, soğanlı dana ciğeri kavurması tarifi. Tek porsiyon olarak hazırladığımız dana ciğeri kavurması malzemelerinin katlarını alarak ihtiyacınız ölçüsünde dana ciğerini kavurabilirsiniz. Afiyet olsun.
dana ciğeri kavurması malzemesi:
dana ciğerinin kavrulması:
dana ciğeri kavurması malzemesi:
- 200 gr. zarı soyulmuş dana ciğeri
- bir çorba kaşığı tereyağı
- bir küçük kuru soğan
- birer çay kaşığ silme karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
dana ciğerinin kavrulması:
- ciğeri orta irilikte küp doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- tereyağında soğanı kavurun, üzerine ciğeri ilave edin rengi dönünceye kadar kavurun
- ciğerin rengi dönünce tuz hariç, bütün baharatları ekleyin karıştırın
- tavanın kapağını kapayın, ateşi iyice kısın
- kısık ateşte ciğer saldığı suyu çekene kadar pişirin.
- ciğer suyundan kurtulup yağ düşünce ocaktan alın
- üzerine tuzunu ilave edin.