soğanlı dana ciğeri kavurması

Tereyağlı, soğanlı dana ciğeri kavurması tarifi. Tek porsiyon olarak hazırladığımız dana ciğeri kavurması malzemelerinin katlarını alarak ihtiyacınız ölçüsünde dana ciğerini kavurabilirsiniz. Afiyet olsun.

dana ciğeri kavurması malzemesi:
  • 200 gr. zarı soyulmuş dana ciğeri
  • bir çorba kaşığı tereyağı
  • bir küçük kuru soğan
  • birer çay kaşığ silme karabiber, pulbiber, kimyon, tuz

dana ciğerinin kavrulması:
  1. ciğeri orta irilikte küp doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. tereyağında soğanı kavurun, üzerine ciğeri ilave edin rengi dönünceye kadar kavurun
  4. ciğerin rengi dönünce tuz hariç, bütün baharatları ekleyin karıştırın
  5. tavanın kapağını kapayın, ateşi iyice kısın
  6. kısık ateşte ciğer saldığı suyu çekene kadar pişirin.
  7. ciğer suyundan kurtulup yağ düşünce ocaktan alın
  8. üzerine tuzunu ilave edin.
Afiyet bal şeker olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir