keto arnavut ciğeri

Keto arnavut ciğeri unsuz, kızğın yağ içinde kızartılmadan nasıl yapılır? Arnavut ciğeri, dana ciğerinin una bulanarak kızgın yağ içinde kızartılmasıdır. Ketojenik beslenenler kızartma yağı,un ve yüksek ateşi sevmez. İşte bu tarif, bu söylemlerin dışında hazırlanmıştır. Gerçek arnavut ciğerinin yumuşaklığında, tat ve lezzetindedir. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun.

keto arnavut ciğeri malzemesi:
  • 300 gr. zarı soyulmuş dana ciğeri
  • bir çorba kaşığı tereyağı
  • birer çay kaşığ silme karabiber, pul biber, kimyon, tuz

keto arnavut ciğerinin yapımı:
  1. ciğeri küp küp doğrayın
  2. kapaklı tavada veya tencerede tereyağını düşük ısıda ısıtın, üzerine ciğeri ilave edin rengi beyazlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun
  3. ciğer beyazlaşınca tuz hariç, bütün baharatları ilave edin ve karıştırın
  4. tavanın kapağını kapayın, ateşi iyice kısın
  5. kısık ateşte ciğer (ara sıra karıştırarak) saldığı suyu çekinceye kadar pişirin
  6. ocaktan alın ve tuzunu ekleyin
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir