kuzu yürek sote
Kuzu yürek sote tarifi, nasıl yapılır? Kuzu yüreği sote, ya da kuzu yürek kavurması, kuzu yüreğinin en güzel hali denemeye değer. Yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli, on dakika içinde sofrada. Afiyet olsun.
kuzu yürek sote malzemesi:
- yarım kilo kuzu yüreği
- bir tane kapya biber
- bir tane kuru soğan
- üç çorba kaşığı zeytinyağı
- bir çay kaşığı karabiber
- bir çay kaşığı pulbiber
- bir çay kaşığı silme kimyon
- bir çay kaşığı kuru kekik
- bir çay kaşığı tuz
kuzu yüreğinin kavrulması:
- yüreğin kanını kağıt peçe ile alın
- orta irilikte kuşbaşı doğrayın
- soğan ve kapya biberi yemeklik doğrayın
- zeytinyağında sıra ile soğan ve biberi orta ısıda kavurun
- üzerine yüreği ekleyin ve karıştırın
- peşinden ocak ısısını yükseltin
- yürek suyunu bırakınca, ocak ısısını orta ile yüksek arasında sabitleyin
- yüreğin bıraktığı su buharlaşıp yok oluncaya kadar, malzemeleri ara sıra karıştırın
- yüreğin suyu tamamen yok olunca ocağı söndürün
- peşinden baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın.
Afiyet bal şeker olsun.