kuzu yürek sote


Kuzu yürek sote tarifi, nasıl yapılır? Kuzu yüreği sote, ya da kuzu yürek kavurması, kuzu yüreğinin en güzel hali denemeye değer. Yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli, on dakika içinde sofrada. Afiyet olsun.

kuzu yürek sote malzemesi:

  • yarım kilo kuzu yüreği
  • bir tane kapya biber
  • bir tane  kuru soğan
  • üç çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı pulbiber
  • bir çay kaşığı silme kimyon
  • bir çay kaşığı kuru kekik
  • bir çay kaşığı tuz


kuzu yüreğinin kavrulması:

  1. yüreğin kanını kağıt peçe ile alın
  2. orta irilikte kuşbaşı doğrayın
  3. soğan ve kapya biberi yemeklik doğrayın
  4. zeytinyağında sıra ile soğan ve biberi orta ısıda kavurun
  5. üzerine yüreği ekleyin ve karıştırın
  6. peşinden ocak ısısını yükseltin
  7. yürek suyunu bırakınca, ocak ısısını orta ile yüksek arasında sabitleyin
  8. yüreğin bıraktığı su buharlaşıp yok oluncaya kadar, malzemeleri ara sıra karıştırın
  9. yüreğin suyu tamamen yok olunca ocağı söndürün
  10. peşinden baharatları ve tuzu ilave edin, karıştırın.

Afiyet bal şeker olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir