dana kelle eti haşlaması


Dana kelle eti haşlaması tarifi, düdüklü tencerede nasıl yapılır? Dana kelle eti düdüklüde, orta ateşte 40 dakikada yumuşacık haşlanır. Kelle etini klasik düdüklü tencerede haşladık. Haşladıktan sonra, 700 ml. kele etinin haşlama suyu çıktı. Aslında haşlama suyunun ne kadar çıkması gerektiğini önceden hesapladık. Bize bu kadar su gerekiyordu ve haşlama suyunu ona göre düdüklüye koymuştuk. Klasik düdüklü tencere; orta ateşte 40 dakikada, 2 su bardağı suyu buhar yoluyle dışarı atar.



dana kelle eti haşlama malzemesi:
bir kilo dana kelle eti
dört su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz


düdüklüde kelle etinin haşlanması:
kelle etini yarım saat soğuk su içinde tutun
süre bitiminde çıkarın, süzün
peşinden bol su ile her parçasını yıkayın
yıkadığınız parçaları 5-6 cm. boyutunda irice küp doğrayın
doğradığınız eti düdüklüye koyun
üzerine 4 su bardağı (800 ml.) su ve tuzu ilave edin
düdüklüyü kapatın ve orta ateşte eti 40 dakika pişirin
süre bitiminde ocaktan alın
ve haşlanmış etleri bir kaba boşaltın
suyunu bir kaseye doldurun
dilediğiniz gibi baş etini kullanın
Afiyet bal şeker olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir