kuzu yüreği ızgara tarifi


  • Kuzu yüreği ızgara tarifim, kömürlü mangalda, ocak üzeri ızgara aletinde veya elektrikli ızgara üzerinde yapılır. Kuzu yüreği suya vurulmaz, sadece kağıt peçete ile kurulanır. Kuzu yüreği sakatatçıdan bütün veya dilimlenmiş olarak alınır. Yürek dilimlemesini biliyorsanız, yüreği bütün olarak alın ve dilimlemesini kendiniz yapın.

  • Kuzu yüreğinin üst bölümünde bulunan damarlı ve yağlı kısmı keserek yürekten ayırın. Damarlı bölüm çok sert olur yenmez. Yüreğin diğer kısmını bir parmak kalınlıkta yuvarlak olarak dilimleyin. Yüreğin içinde olabilecek pıhtılaşmış kanı atın ve kağıt peçete ile kurulayın.

  • Yüreğini hangi aletle ızgara yapacaksanız, o aleti ısıtın ve kullanıma hazır hale getirin. Kızgın ızgara üzerine yürek dilimlerini dizin. Dilimlerin üzeri sulandığında diğer yüzünü çevirin. Ardından birer kez daha çevirin ve yürek üzerinde ızgara izleri oluştuğunda ızgaradan alın.