baş eti çorbası


Baş eti çorbası veya dana yanağı çorbası, sade ya da terbiyeli yapılır. Tarifimde sade yaptığım baş eti çorbasının malzemesini verdim. Çorbanın terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon ve su kullanılır. Sadesi de terbiyelisini aratmaz desem yeridir. Bu tarifte baş eti suyunu kendine karar yağı ile kullandım. Dışardan tereyağı, zeytinyağı kullanmadım. Baş eti yağlıdır ve haşlandığında fazlasıyle suyu yağlı olur. Baş etini haşlarım, etini bir kaba alırım. Kalan suyu bir kaba alır donmasını beklerim. Baş eti suyu donduğunda, üzerinde yağ plakası oluşur. O yağı toplarım ve çorba suyuna yetecek kadarını çorbaya ilave ederim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Baş eti çorba malzemesi:
  • 1 kase haşlanmış doğranmış baş eti
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 6 su bardağı baş eti suyu

Baş eti çorbası nasıl yapılır:
  • sarımsaklı sirkeyi hazırlayın
  • bir çay bardağı soğuk su ile unu çırpın
  • baş etini ve suyunu tencerede kaynatın
  • üzerine unlu karışımı ilave edin
  • tencereyi güzelce karıştırın
  • ve 5 dakika kaynatın
  • süre bitiminde ocaktan alın
  • tuzunu ilave edin, karıştırın
  • sarımsaklı sirke ile servis edin
afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir