şifa için ilik çorbası için


İlikli dana kemiğinden, düdüklü tencerede ilik çorbası yapımı çok kolay ve lezzetli. Kasaplardan temin edeceğiniz ilikli kemik ile bu çorbayı rahatlıkla yapabilirsiniz. Yapmanız gereken, kemikleri yıkamak ve düdüklüde 8 su bardağı su ile orta atşte 1 saat haşlamaktır. Düdüklü tencereye ilave ettiğiniz 8 bardak sudan elinizde 6 bardak ilik suyu kalır. Tarifimi denerseniz paça çorbası tadında ilik çorbasını tatmış olursunuz. Kemiği haşladıktan sonra, elde edeceğiniz su çok yağlı olur. Bu yağın fazlasını bir kaba alın, diğer yemeklerde kullanabilirsiniz.

İlikli kemik suyu çorba malzemesi:

  • 1.5 kg. İlikli dana kemiği
  • 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

ilikli dana kemiği

 

İlikli kemik suyu çorbası yapımı:

  • yoğurt, un, yumurta sarısını kasede çırpın
  • düdüklüde 8 su bardağı su ile kemiği 1 saat haşlayın
  • ardından kemiği çıkarın, suyunu bir tencereye alın
  • kemik suyunun fazla olan yağını bir kap içinde ayırın
  • kemikler soğuyunca iliğini tencereye ilave edin
  • tencereyi bir taşım kaynatın
  • peşinden kasedeki terbiyeyi ilik suyu ile ılıştırın
  • ve tencereye ilave edin
  • tencereyi 5 dakika karıştırarak kaynatın
  • süre bitiminde tereyağında toz biberi kavurun
  • tencereye ilave edin, tuzunu ve baharatları katın karıştırın
  • ve ardından çorbayı sarımsaklı sirke ile servis edin.

Afiyet olsun.