tuzlama işkembe çorbası


Tuzlama işkembe çorbası nedir, nasıl yapılır? Tuzlama çorbası, işkembe çorbasının iri kıyım olanıdır. İnce kıyım olanı ise, işkembe çorbası. Tuzlama çorbasının damarlı işkembeden yapılanı makbül sayılır. Tuzlama çorbası aynen işkembe çorbası gibi yapılır. Diğer çorbadan farkı, işkembe irice kare şeklinde doğranır.

Alta görünen resimde sol taraftaki görüntü işkembe çorbasının ince kıyım doğranması, sağ taraftaki görüntü ise, iri kıyım tuzlama görüntüsüdür.


Tuzlama çorbası yapımı: İşkembe yumuşayıcaya kadar haşlanır ve kare olarak doğranır. Ardından işkembenin haşlama suyuna katılır. Peşinden yumurta sarısı, yoğurt, az su ile çırpılır ve terbiye hazırlanır. Terbiye tencereye ilave edilir, bir taşım kaynatılır ve servis edilir. Servisi sırasında pul biber, sirkeli sarımsak ilave edilir. İşkembeci esnafı işkembenin terbiyesinde limon suyu ve un kullanmaz. Sebebi ise, çorbanın kesilmesini önlemektir.