yaprak ciğer kızartması


Yaprak ciğer nasıl yapılır, yaprak ciğer nasıl doğranır, yaprak ciğer nasıl pişirilir veya yaprak ciğer nasıl kızartılır? İşte, Edirne yaprak ciğeri tarifi'nin bütün ayrıntıları bu yazıda; yapın, yiyin ve tadına varın. Tarifimi tam olarak uygularsanız; kızarttığınız yaprak ciğer, ciğerci ustasının ellerinden çıkan yaparak ciğer kızartmasından farklı olmayacaktır. Yaprak ciğer kızartması yapmak için; elinizde ihtiyacınız kadar dana ciğeri, keskin bir bıçak, süt ve streç film olması gerekir.

 Dana ciğeri nasıl hazırlanır? Zarı çıkartılmış dana ciğeri tek parça halinde streçe sarılır ve buzlukta veya dondurucuda dondurulur. Canınızın istediği vakit, ciğer buzluktan alınır ve dolabın içine konur. Ciğer fazla çözülmeden, kesilebilir hale geldiğinde keskin bıçakla pastırma doğrar gibi (2-3 mm. kalınlıkta) ince ince dilimlenir.

Yaprak ciğeri nasıl terbiye edilir? Dilimlenmiş dana ciğeri uygun bir kap içerisine alınır ve üzerini kapatacak miktarda pişmiş soğuk süt ile doldurulur. Süt içerisine bir çimdik karbonat atılır ve ciğer dilimleri karıştırılır. Ardından ciğerin üzeri kapatılarak buzdolabında (zamanınız yeterli ise) 24 saat bekletilir. Ya da 3-4 saat bitiminde de ciğeri kızartabilirsiniz.

Yaprak ciğer kızartması nasıl yapılır? Yaprak ciğer buzdolabından çıkartılır ve süzgeçle süzülür. Tavada bolca kızartma yağı ısıtılır ve ciğer dilimleri un'a bulanarak önlü arkalı yağ içinde kızartılır. Yaprak ciğer kızartma süresi saniyelerle ölçülür. Ciğer dilimlerinin bir yüzü 25 veya 30 saniyede kızarır. Aynı şekilde diğer yüzü de aynı sürede kızarır. Haberiniz olsun, yaprak ciğer kızartılırken yağ içine batmaz, yağ üzerinde yüzer. Kızartılan ciğerlerin üzerine en son tuz serpilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir