uykuluk ızgarada nasıl pişirilir
Uykuluk ızgarada nasıl pişirilir? Dana uykuluğu veya kuzu uykuluğu elinizde hangisi varsa, ızgara üzerinde aynen et gibi pişirilir. Bilirsiniz, et pişirilmezden önce ızgaralık olarak doğranır ve tuzlanarak ızgarada pişirilir. Uykuluk ise, pişirilmezden önce su içerisinde (kanı çıksın diye) bekletilir. Peşinden üzerinde bulunan fazla yağı kesilir ve zarı çıkarıldıktan sonra, ızgaralık olarak doğranır.
Uykuluk kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada ve ocak üzerinde çalışan her çeşit ızgara yapama aleti üzerinde pişirilir. Izgara yapılacak uykuluk, doğranır ve üzerinme iki taraflı hafif tuz ekilir. Kızgın halde ısıtılmış ızgara üzerine yatırılır ve altı üstü çevrilerek kızarıncaya kadar pişirilir. Izgara yapılmış uykuluk parçaları çeşitli baharatlarla (karabiber, kekik gibi) tatlandırılarak yenir.