terbiyeli kolay kelle paça


Kurban bayramında kurban edilen koç, keçi ve koyun kelle ve paçasını değerlendirmek için en güzel yol, kelle paça çorbası yapmaktır. Kelle ve paça'nın ayrı ayrı çorbası yapılır. Kelle haşlanır, kelle çorbası yapılır. Paça haşlanır paça çorbası yapılır. Kurbanda bir hayvan kurban edilmişse dört paçası olur. Dört paça'nın çorbası az olacağından uğraşmaya değmez. Fakat, kelle ve paçayı birlikte kullanır kelle paça çorbası yaparsanız, bir tencere kelle paça çorbanız olur. İşte bu tarifte bunun için hazırlandı.

Kolay kelle paça çorbası yapmanın ilk şartı, kelle ve paçaların temizlenmiş olması lazım. Temizlenmiş kelle ve paçanın haşlama süresi eşittir. Tencerede koyun veya koç kellesi 2 saatte haşlanır. Düdüklü tencerede ise, 40 dakikada haşlanır. Hangisi kolayınıza geliyorsa, su içinde kelle ve paçaları haşlayın. Haşlanmış kelle ve paçaları tencereden çıkarın ve soğutun. Kelle beynini ayırın, dilin üzerindeki deriyi soyun atın ve diğer etli kısımları kemiklerden ayrın ve dğrayın. Aynı şekilde paçaların etini kemiğinden ayırın ve doğrayın.

Terbiyesi için; 2 çorba kaşığı unu, bir yumurta sarısını bir çay bardağı su ile çırpın, hazırda beklesin. Kele ve paçanın haşlama suyunu süzün ve doğranmış etlerle birlikte tencereye koyun. Ocağı yakın ve tencere kaynamaya başlayınca, bir kepçe suyundan alın terbiyeye katın, karıştırın. Peşinden terbiyeyi tencereye karıştıra karıştıra ilave edin. Tencereyi 5 dakika kaynatın ve ocağı söndürün. Yağ içinde pul biber veya toz biberi hafif kavurun ve kelle paça çorbasına ilave edin, çorbanın tuzunu ayarlayın. Kelle paça çorbasını sarımsaklı sirke ile servis edin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir