tavada uykuluk
- Tavada uykuluk kavurması, uykuluğun en kolay yapılan yemek çeşitlerinden biridir. Kolay yapılmasının yanında bir o kadar da, lezetlidir. Resimde görünen dana uykuluğunun kuşbaşı doğranarak, yağ kullanılmadan teflon tava içerisinde kendi halinde kavrulmasıdır. Uykuluk tavada kavrulduktan sonra, tuz ve kekikle tatlandırılmıştır.
- Tavada uykuluk nasıl yapılır: Dana uykuluğu alınır ve bol su içinde bekletilir. Ardından üzerinde bulunan zarı çıkarılır, yıkanır ve suyu süzülür. İstenilen irilikte kuşbaşı doğranır. Teflon tava ocak üzerine konur ve ısıtılır. Üzerine kuşbaşı doğranmış uykuluk konur ve karıştırılarak, kavrulur. Peşinden, kekik ve tuz ile tatlandırılır.