sığır dili bütün haşlanmaz


  • Sığır dili bütün haşlanmaz: Sığır sözcüğü geviş getiren büyükbaş hayvanları ifade eder. Büyükbaş hayvanların dili tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır.  Haşlanacak dil büyük olduğu için, 7 veya 8 litrelik düdüklü tencerelere ihtiyaç vardır. Dil bütün olarak tencere veya düdüklüye konup haşlanmaz. Dil mutlaka iri parçalara ayrılarak haşlanır. Bütün dili düdüklüye koyup haşalamaya kalkarsanız, dilin etli kısımlarının büyük bölümü pişmez, çiğ kalır. Normal tencerede dil haşlanır, fakat geç pişer.

  • Dil nasıl haşlanır konusuna gelince, bütün haşlanan sakatat çeşitlerinde olduğu gibi, dil güzelce bol su ile yıkanır ve üzerine yapışmış hayvan kıllarının olup olmadığı kontrol edilir. Ardından dil, biyük parçalara bölünür. Düdüklüye veya tencereye konur, üzerini kapatacak ölçüde su konur ve dil haşlanır. Düdüklülerin el kitapçığında yazan sığır eti pişirme süresi dil pişirmek için uygun zamandır. Dil haşlarken düdüklü tencerenizin sığır eti pişirme süresini dikkate alın ve dili haşlayın. Dili haşlarken tuz atsanız da olur, atmasanız da.