dana ciğerini 3 dakikadan fazla kavurmayın


  • Dana ciğerini 3 dakikadan fazla kavurmayın! Ciğer kavurma yapımı basit, yemesi lezzetli bir yemek. Küçükbaş hayvan ciğerleri ve büyükbaş hayvan ciğerlerinden hangisini isterseniz yağ içinde kavurabilirsiniz. Ciğer kızgın yağ içinde kavrulacağı için, ciğeri kavururken yağda fazla tutmak ciğeri kurutur. Kuru kavrulmuş ciğeri de kimse sevmez. Ciğer kavurması yumuşak, sulu ve iyi pişmiş olması gerekir. İşte, ciğeri kavuran kişinin ustalığıda burada belli oluyor. 

  • Resimde gördüğünüz ciğer kavurması dana ciğerinden yapıldı. Dana ciğerini ciğerciden alırsanız, üzerindeki zarını zaten temizlerler. Diyelim ki, kurban bayramıda kurban olarak dana kurban ettiniz ve ciğerinide kavurmak istediniz. Yapmanız gereken ciğerin zarını soymaktır. Bu iş çok kolay, ciğerin üzerine bir çizik atın ve parmaklarınızla zardan tutun ve çekin. Zarla ciğer arasındaki boşluğa parmağınızı sokup bastırarak zarı kolayca temizlersiniz.

  • Zarını temizlediğiniz ciğeri fazla iri ve fazla küçük olmamak şartıyle kuşbaşı doğrayın. Kağıt peçeteyi bastırarak kanını alın. Peşinden tel veya naylon süzgeç içine koyun. Üzerine pul biber ve un serpin, güzelce karıştırın. Süzgeci sallayarak fazla unu ciğerin üzerinden atın. Kızartma yağını tavada kızgın halde ısıtın ve ciğerin tamamını ilave edin. Ciğerler kaynamaya başlayınca karıştırın ve 3 dakika sonunda ciğeri ocaktan alın, tuz serpin ve bildiğiniz gibi yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir