süper ızgara köfte


  • Dana kelle etinden evde yapabileceğiniz süper ızgara köfte. Diğer ızgara köfte çeşitlerinden tek farkı, kelle etinin kendine özgü tat ve lezzetidir. Kelle etinden yapılan köfte yavan olmaz, ızgara yapıldığında kuru olmaz, sulu ve yumuşacık olur. Baş eti köftesi veya kelle eti köftesi adını nasıl koyarsanız koyun, diğer köftelerle ayırt etmeniz mümkün değil. Alışıksanız baş eti köftesi yemeye, o vakit yediğiniz köftenin dana eti mi, baş eti mi olduğunu ancak farkedersiniz. Resimde gördüğünüz baş eti köftesi, ocak üzerinde ızgara tavada pişirildi.

  • Süper ızgara köfte, kelle etinden nasıl yapılır? Sakatatcıdan yarım kilo kelle kıyması alınır ve yoğurma kabına konur. Üzerine ince doğranmış bir soğan, iki ince dilim ıslanmış sıkılmış bayat ekmek, birer tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve tuz konur. Karışım özleşinceye kadar yoğurulur ve top yapılır. Peşinden, köfteden parçalar koparılır ve köfte şekli verilir. Zamanınız varsa, köftenin üzerini kapatın dolapta en az iki saat veya 24 saat bekletin. Ardından her çeşit ızgara aletinde önlü arkalı pişirin ve afiyetle yiyin.