kuzu böbreği nasıl yapılır



Kuzu böbreği nasıl yapılır veya nasıl pişirilir? Kuzu böbreği ile çeşitli yemekler yapılır. Bu yemekler arasında kuzu böbreği kavurması veya kızartması, kuzu böbreği sote, kuzu böbreği ızgara, kuzu böbreği tava, kuzu böbreği sac kavurması, kuzu böbreği şiş, kuzu böbrek güveci ve kuzu böbreği yahnisini sayabiliriz. Saydığım bu yemeklerin yapımında ana malzeme olarak kuzu böbreği kullanılır. Bu yemeklerin dışında kuzu böbreği, diğer yemeklerin yapımında katkı malzeme olarak kullanılır. Örneğin; kuzu böbreği kullanılarak yapılan, kuzu böbrek pilavı buna bir örnektir.

Kuzu böbreği nasıl pişirlir? Kuzu böbreği, ciğerci dediğimiz sakatat satan dükkanlarda kilo ile satılır. Tarihe not düşmek adına yazıyorum, şimdilerde sakatatçılarda kuzu böbreğinin kilosu 26 TL dir. Sakatatçılardan ihtiyacınız kadar aldığınız kuzu böbreği, üste bulunan resimdeki gibidir. Yani, sakatatçılarda kuzu böbreği üzerindeki yağı ile bütün olarak satılır. Zaten, kuzu böbreğini bir numara yapan üzerindeki yağıdır. Kuzu böbreği kendi yağı ile pişirilirse; ağızda, tadına doyulmaz bir lezzet bırakır. Kimi insan bu yağı sevmez. Bu nedenle böbreğin yağı elle veya bıçakla temizlendikten sonra pişirilir.