paça haşlaması


  • Paça haşlaması koyun paçası, koç paçası, keçi paçası, dana paçası'nın temizlenerek bol su içinde tencerede veya düdüklü tencerede yapılır. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan paçaları haşlanmazdan önce, çok iyi şekilde temizlenerek üzerindeki kıllardan arındırılmalıdır. Ciğercilerden satın alınan temizlenmiş paçalarda bile, üzerinde hayvan kılına rastlamak mümkün. Bu kılların giderilmesi için, paçalar tek tek ocak alevine tutularak kılların yakılması gerekir.

  • Paça haşlaması en iyi düdüklü tencerede yapılır. Düdüklü tencerede haşlanan paçaların eti kemiğinden ayrılır. Normal tencerelerde paça haşlamak uzun zaman alır. Hele, dana paçası haşlamak düdüklü tencerede dahi uzun zaman alır. Küçükbaş hayvan paçaları düdüklü tencerede paçanın iriliğine göre 30-40 dakikada haşlanır. Paçanın kokusunu gidermek için "resimde görüldüğü gibi" haşlama suyuna limon, sarımsak, soğan ve defne yaprağı konur. Düdüklü tencerenizin sığır eti pişirme süresine göre, paça haşlaması yapabilirsiniz.