dana böbrek sote


  • Dana böbrek sote, dana böbreği kuşbaşı doğranarak çeşitli sebzelerle birlikte yağ içinde kavurulmasıyle yapılır. Dana böbreğinin kavrulması için, yağ ve sebze şartı yok. Hakkında, gökten ayet inmedi ya; at böbreği tavanın içine salayarak, ya da kaşıkla karıştırarak kavur ye. Bu şekilde böbreği pişirmek mümkün. Bizler böbreği öğün olarak hazırlayıp ekmekle yediğimizden, içine yağ, soğan, domates, sivri biber, çeşitli baharatlar koymadan yapamayız. İlla, böbreğin içine bir şeyler koyup hem yemeği çoğaltırız, hem de iştahımızı kabartırız.

  • Evde dana böbrek sote nasıl yapılır: Bir tane zarı soyulmuş dana böbreği alınır ve kuşbaşı doğranır. Yağ içinde böbrek suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine doğranmış soğan sivri biber ilave edilir kavrulur. Soğan ve sivri biberin kavrulma işi bitince, üzerine bu sefer doğranmış domates ve baharat ve tuz ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Ta ki, doğranan domates suyunu çekene kadar. Domates suyunu çekince ocaktan alınır ve yenilir. Böbrek kavurmasına başta karabiber, pul biber olmak üzere istenilen baharat katılabilir.