Kayıtlar



ocak üzerinde ekmek yapımı

Resim
Ocak üzerinde ekmek yapımı, hep yamak istediğim bir şeydi. Ocak üzerinde sayısız defalar kek yaptım ve çok başarılı oldum. Fırsat bulupta ocak üzerinde ekmek yapmayı denemedim. Zaman geçti, sağlıklı beslenme adına diyete başladım ve diyet yaparak istediğim kiloya ulaştım. Ulaştığım kiloyu sabit tutmak için öğünleri, alacağım gıda çeşitlerini ve porsiyon miktarlarını zaman içinde öğrendim. Diyette beslenirken ve diyet sonrası beslenirken en önemli açmazım ekmek oldu. Beyaz unu ve beyaz ekmeği diyetimden çıkardım. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeğine geçiş yaptım. Tam buğday unlu ekmeği uzun bir süre kullandım. Bu ekmeğin fiyatı ve bulma zorluğu nedeniyle, tam buğday ekmeğini fırın ve marketten almaya son verdim. Üstte anlattığım sebeplerden dolayı, ocak üzerinde tencere içinde ekmek yapmayı denedim ve başarılı oldum. Resimde gördüğünüz ekmeği deneme amaçlı; ekşi mayalı, tam buğday unu ile yaptım. Hamuru çelik tencere içinde altına yağlı kağıt koyarak pişirdim. Ekmeğin bir yüzünü tamam...


gizlilik politikası

Resim
Gizlilik Politikası Bir Google ürünü olan Blogger'ın kullanıldığı https://sakatattarifleri.blogspot.com olarak kişisel gizlilik haklarınıza saygı duyuyor ve sitemizde geçirdiğiniz süre zarfında bunu sağlamak için Google ile birlikte azami çaba sarf ediyoruz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili bazı önemli açıklamalar aşağıda açıklanmış ve bilginize sunulmuştur. Bu blog (https://sakatattarifleri.blogspot.com), Google'a ait olan Blogger altyapısını kullanmaktadır. https://sakatattarifleri.blogspot.com sitesini kullanarak, Google'ın gizlilik ve hizmet şartlarını baştan kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi için bu linke tıklayınız.  https://sakatattarifleri.blogspot.com sitesi, kullanıcılara ait kişisel hiçbir kişisel bilgiyi kaydetmez, saklamaz. Blogger altyapısı kullanıldığından, google ve blogger gizlilik şartları geçerlidir. Kullanıcılar, google ve blogger'ın gizlilik, hizmet şartları ve çerez politikalarını kabul etmeyebilir ve bu siteyi kullanmama yolun...


keto arnavut ciğeri

Resim
Keto arnavut ciğeri unsuz, kızğın yağ içinde kızartılmadan nasıl yapılır? Arnavut ciğeri, dana ciğerinin una bulanarak kızgın yağ içinde kızartılmasıdır. Ketojenik beslenenler kızartma yağı,un ve yüksek ateşi sevmez. İşte bu tarif, bu söylemlerin dışında hazırlanmıştır. Gerçek arnavut ciğerinin yumuşaklığında, tat ve lezzetindedir. Tarifimizi deneyecek olanlara afiyet olsun. keto arnavut ciğeri malzemesi: 300 gr. zarı soyulmuş dana ciğeri bir çorba kaşığı tereyağı birer çay kaşığ silme karabiber, pul biber, kimyon, tuz keto arnavut ciğerinin yapımı: ciğeri küp küp doğrayın kapaklı tavada veya tencerede tereyağını düşük ısıda ısıtın, üzerine ciğeri ilave edin rengi beyazlaşıncaya kadar orta ateşte kavurun ciğer beyazlaşınca tuz hariç, bütün baharatları ilave edin ve karıştırın tavanın kapağını kapayın, ateşi iyice kısın kısık ateşte ciğer (ara sıra karıştırarak) saldığı suyu çekinceye kadar pişirin ocaktan alın ve tuzunu ekleyin Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir