Kayıtlar



haşlama kuzu yürek yemeği

Resim
Haşlama kuzu yürek yemeği tarifi, nasıl yapılır? Kuzu yüreğini bu tarifle yaparsanız, fazlasıyle memnun kalırsınız. Yapmanız gereken, ihtiyacınıza göre kuzu yüreğini tedarik etmek ve tarifimize uygun kuzu yüreğinin yemeğini yapmaktır. Biz bu tarifte elimizde bulunan dört adet kuzu yüreğinin iki tanesini bu yemekte kullandık. Diğer iki tanesini ocak üzerinde ızgara aletini kullanarak ızgarasını yaptık. Kuzu yüreklerinin üzerinde bulunan (damar gibi) uygun olmayan bölümlerini kesip attıktan sonra, kuşbaşı doğradık. Doğradığımız kuşbaşını musluk suyu ile yıkadık, süzdük ve tencereye koyduk. Yüreğin üzerindeki yağları temizlemediğimizden tencereye yağ koymadık. Yüreğin kendi yağı ile kavurduk. Yürek suyunu salmaya başlayınca üzerini kapatacak miktarda sıcak su ekledik. Tencereyi bir defa fokurdattıktan sonra, kapağını kapattık ve ocağı tamamen kıstık. Ara sıra tencereyi karıştırarak yüreği tamamen yumuşayıncaya kadar kısık ateşte haşladık. Gerektiğinde tencereye sıcak su ekledik. Doğradığı...


yeşil mercimek köftesi

Resim
Yeşil mercimek köftesi nasıl yapılır? Yeşil mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanmış mercimek doğrayıcı veya ezici ile parçalandıktan sonra, köfte yapımında kullanılan baharatlarla tatlandırılır. Hazırlanan yeşil mercimekli köfte harcına şekil verildikten sonra tavada kızartılır. Yağ içinde kızartmak istemeyenler fırında köftelerini pişirir. Bilen bilir, yeşil mercimek köftesi yapmamış olanlar için söyleyeyim; yeşil mercimek köftesi, yeşil mercimeğin en güzel hali desek bir gerçeği paylaşmış oluruz. Köftenin yapımı gayet kolay. Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır ve suyu süzülür. Süzülen mercimek mutfakl robotundan geçirilir. Üzerine soğan,sevilen baharatlar, tuz eklenir. Hazırlananan köftenin dağılmaması için; yumurta, ekmek kırıntısı veya galeta unu, buğday unu, maydanoz gibi malzemeler karışıma eklenir. Hazırlanan karışıma köfte şekli verilir ve az yağ ile tavada kızartılır. Diyet şartlarında beslenenler için, yeşil mercimek köftesi fırında pişirilirse doğru tercih yapılmı...


bahar eti nedir

Resim
  Bahar eti nedir, nasıl pişirilir? Bahar eti büyük ve küçükbaş hayvanların karaciğerini kaburgaya bağlayan ettir. Perde eti diye de bilinir. Kasap ve sakatatçılarda satılır. Normal etten birazcık ucuzdur. Çoğu insan böyle bir etin var olduğunu dahi bilmez. Bilenler ise, bahar etini çeşitli yemek yapımında kullanır. Bahar eti üzeride bulunan zarı temizlendikten sonra kullanılır. Bahar eti istenirse diğer etlerin kullanıldığı her çeşit yemeklerde kıyma çekilerek, kuşbaşı doğranarak veya parça olarak kullanılır. Bahar eti ile yemek yaparken iç yağı veya kuyruk yağı takviyesi ete fazlasıyle lezzet katar. Bu haliyle lezzet açısından diğer etlerden farklı değildir.


basmati pirinç pilavı

Resim
Basmati pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? Pirinç sorunlu bir üründür. Her pirinç şeşitinin kendine özgü özellikleri vardır. Bu yüzden yemek yapmasını beceren her kişi, usulüne uygun pirinç pilavı yapmasını beceremez. Bu kişilere şef ve aşçılarının büyük bir çoğunluğunu da dahil edebilirsiniz. Basmati pirinç, pirinçlerin kralı olmakla birlikte en sorunlu pirinçtir. Basmati pirincin ana yurdunda bile, basmati pirinç pilavının biribirinden farklı pişirilme yöntemi vardır. Çoğunlukla basmati pirinç haşlandıktan sonra pişirilir. Basmati pirinç pilavının yumuşaması için bir de köz üzerinde dinlenme süreci vardır. Ne ise, bu tarif basmati pirincin sallama usülde pişirilmesidir. Afiyet olsun. Malzemeleri: 1 su bardağı basmati pirinç 3 su bardağı su 50 gr. Tereyağı veya sıvı yağ, tereyağı karışık 2 çay kaşığı tuz Yapımı: Basmati pirinci berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün.Tencereye yağı, pirinci, tuzu, suyu koyun, tencere kapağını kapayın. Ocağı orta ateşte yakın. Tencere kaynayınca sa...


bulgur unu nerelerde kullanılır

Resim
Bulgur unu nedir, nerelerde kullanılır? Bulgur unu, bulgurun öğütülmesiyle elde edilen undur. İnce köftelik bulgur, kalın pilavlık bulgur farketmez, her iki bulgur çeşitide öğütülerek bulgur unu elde edilir. En azından biz bulgur ununu böyle elde ediyoruz. Bulgur hiçbir işleme tutulmadan doğrudan öğütülebileceği gibi, bulgurun aroması için de kavrulduktan sonrada öğütülebilir. Bulgur ununu çorba, helva ve zahter yapımında sıklıkla kullanıyoruz. Bulgur unundan ekmek yapılmaz mı? Yapılır. Ev şartlarında ekmek yapacak kadar bulgur unu üretemediğimiz için şimdilik bu işe el atmadık. Bulgur unu elde etmek bir ihtiyaçtan doğdu ve biz bu işi başardık. Kahvaltılık zahter karışımı yaparken kullandığımız leblebi tozu yerine bulgur ununu tercih ettik. Bulguru hafif kavurduktan sonra kahve değirmeninde öğüttük. Öğüttüğümüz bulgur ununu kahvaltılık zahter karışımında leblebi tozu yerine kullandık. Bulgur ununun buğday kavurgasına benzer aroması zahter karışımının tadını ve lezzetini ikiye katladı. ...

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir