koç yumurtası şiş kebabı


Koç yumurtası şiş kebabı kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada, ocak üzerinde döküm ızgarada, döküm tavada veya teflon tavada yapılabilir. Elbette, koç yumurtası şiş kebabını en güzel pişirme yeri, kömürlü mangal ateşidir. Kebabı yerken mangalın verdiği aroma ve tadı hissedersiniz. Koç yumurtası şiş kebabı yaparken, koç yumurtası temizlenir ve irice kuşbaşı doğranır. Doğranmış parçalar şişlere geçirilerek istenirse doğrudan pişirilebilir, ya da terbiye edilebilir. Şiş kebabı yaptığımıza göre; koç yumurtasını terbiye etmek en akıllıca yoldur. Terbiye edilimiş koç yumurtası şiş kebabının tadı bir başka, anlatılamaz. Koç yumurtası terbiyesi nasıl yapılır isimli bir yazım var. İsterseniz burayı tıklayarak bir göz atabilirsiniz.


Koç yumurtası şiş kebabı nasıl yapılır? Önce, yapılacak şiş miktarına göre; soğan, sarımsak, salça, sıvı yağ, karabiber, pul biber ve kimyon gibi terbiye malzemesi hazırlanır. Burada dikkat edilecek nokta, soğan ve sarımsağın suyunu kullanmaktır. O da şöyle yapılır: İstenilen miktarda soğan, sarımsak soyulur ve rendenin püre yapma gözünde veya ince rendeleme gözünde (önce soğan, sonra sarımsak dişi) rendelenir. Rendelenmiş soğan, sarımsak bir tel eleğe konur ve kaşığın tabanı ile bastırılarak suyu çıkarılır. Ardından terbiye malzemeleri ve doğranmış koç yumurtası bir kaba konur, karıştırılır. Peşinden kabın üzeri kapatılır ve buzdolabına kaldırılır. En az iki saat dinlendirildikten sonra şişlere geçirilir ve pişirilir. Koç yumurtası buzdolabında 24 saat dinlendirilirse, lezzeti enfes olur.