koç yumurtası ızgara nasıl yapılır



Koç yumurtası ızgara nasıl yapılır? Koç yumurtası ızgara yapmak için; buradan tarifine uygun olarak zarı çıkarılır ve dilimlenir. Koç yumurtası arzuya göre, iki şekilde dilimlenir. Koç yumurtası keskin bir bıçak yardımıyle (enine veya uzunlamasına) istenilen kalınlıkta dilimlenir. Koç yumurtasını dilimlerken, kalınlık ölçüsünün bir santimi geçmemesi daha uygun olur. Ayrıca, koç yumurtasını ızgara yaparken; uzunlamasına dilimlenmesi yerinde olur, bu konuda karar size ait. Dilimlenen koç yumurtası yıkanır, süzülür ve kağıt peçete ile kurulanır. Kurulanarak yüzeyinde bulunan nemi giderilen koç yumurtası dilimleri, doğrudan ızgara yapılabilir. Ya da, buradan tarifine uygun olarak terbiye edilebilir. Koç yumurtası terbiye yapmadan da ızgarada pişirilebilir.

Bilirsiniz, koç yumurtası oldukça suludur. Izgara yapmak için; ızgara aletinizin kızgın bir durumda ısıtılmış olması gerekir. Koç yumurtası ızgarası en güzel kömürlü mangalda, döküm düz tavada veya teflon tavada yapılır. Oluklu veya kanallı dediğimiz tava veya ızgara aletinde koç yumurtası ızgarası güzel olmaz. Böylesi aletlerin kanalları sayesinde, koç yumurtası dilimlerinin yüzeyi, ısı ile tam temas etmiyeceğinden sulanır. Bu nedenle, koç yumurtası yumuşacık pişmez. Koç yumurtasını terbiye yapmadan ızgarasını yapmak isterseniz, ızgara aleti üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ dökmeyi ihmal etmeyin. Koç yumurtası dilimleri yağlanmış kızgın tava üzerine yatırılır ve ikişer dakika aralıklarla (ikişer kez) döndürülerek pişirilir. Yani; toplam sekiz dakika içerisinde pişer.