koç yumurtası terbiyesi nasıl yapılır

Koç Yumurtası Karışık Baharatlı Terbiye

Koç yumurtası terbiyesi nasıl yapılır? Koç yumurtası ile ızgara veya koç yumurtası şiş kebabı yapmak isterseniz, koç yumurtasını mutlaka terbiye etmeniz gerekir. Koç yumurtasını terbiye etmek bir zorunluluk değildir. İstediğiniz gibi koç yumurtasını sade olarak ızgara yapar yersiniz. Aynı şekilde, koç yumurtasını irice kuşbaşı doğrar, şişlere geçirir ve koç yumurtası şiş kebabını pişirir yersiniz. Terbiye yapılan koç yumurtası pişirildiğinde lezzetini ikiye katlar. Koç yumurtasını iki şekilde terbiye yaparım. Birincisi; koç yumurtasını kuşbaşı veya yaprak doğrarım, ya da dilimlerim. Doğradığım koç yumurtasını yıkar, süzer ve kurularım. Peşinden kapaklı bir kaba kor, üzerine karabiber eker ve zeytinyağı gezdirir, güzelce elimle karıştırrım. Ardından kabı kapatırım ve atarım buz dolabına. Aciliyetim varsa 2 saat beklerim, aciliyetim yoksa 24 saat bekledikten sonra koç yumurtasını ızgara veya şiş kebabı yaparım.

Koç Yumurtası Zeytinyağlı Karabiberli Terbiye


Koç yumurtasını ikinci terbiye yapma yöntemim de şöyle: Birinci yöntemimde söz ettiğim gibi, istediğim şekilde koç yumurtasını doğrarım, yıkarım, süzer ve kurularım. Kurulamak deyince, koç yumurtasının üzerinde bulunan nemi, bez veya kağıt peçete kullanarak almaktan söz ediyorum. Kuruladığım koç yumurtası parçalarını yine bir kaba korum. Üzerine soğan sarımsak suyu, zeytinyağı, domates salçası veya biber salçasından birini veya ikisini ortak ilave ederim. Ardından, karabiber, pulbiber ve kimyon gibi bahartları eker, malzemeyi güzelece karıştırım. Peşinden kabı kapatır, buzdolabına atarım. Söylediğim gibi, koç yumurtası terbiyesi 24 saate kadar uzatılabilir. Soğan sarımsak suyunu şöyle çıkartırım: Rendenin ince gözünde veya püre yapma gözünde önce sarımsağı, peşinden soğanı rendelerim. Rendelenmiş sarımsak ve soğanı tel süzgece kor, parmaklarımla bastırarak suyunu çıkartırım.