dana paçası nasıl yapılır


Dana paçası nasıl yapılır? Evde dana paçası yapmak çok kolay. Büyük bir tencere veya düdüklü tencere, ihtiyacınız kadar dana paçası elinizde olduktan sonra dana paçasını istediğiniz şekilde yaparsınız. Dana paçasını temizlenmiş ve parçalanmış olarak ciğerciden satın aldıysanız, işiniz daha da kolay. Dana paçasını kestiğiniz bir hayvandan elde ettiyseniz, paçayı (tüy ve tırnaklarından) temizledikten sonra; güzelce yıkayıp eklem yerlerinden bıçakla keserek küçük parçalara bölebilirsiniz.

Dana paçası resimde görüldüğü gibi, bıçakla dörde kolaylıkla bölünebilir. Hatta, dana paçasını dörde böldükten sonra, tırnakların üzerindeki eklem yerlerinide keserek altıya bölebilirsiniz. Paça ne kadar fazla parçalanırsa, tencerede veya düdüklü tencerede çabuk pişer. Dana paçası pişirme deyince, dana paçasının bol su ile haşlanması demektir. Dana paçasının haşlanmadan yemeği yapılmaz. Bu nedenle, dana paçası kaynayan su içinde kemikleri etten kolaylıkla ayrılıncaya kadar haşlanır.