koyun dili nasıl pişirilir


Koyun dili veya kuzu dili nasıl pişirilir? Koyun dili ve kuzu dili koyun ve kuzu kellesinin içinde bir organdır. Boyutu dana dili kadar büyük değil, küçüktür. Koyun dilinin küçüklüğü sebebiyle kellenin içerisinden ayrılarak pişirilmez. Koyun dili, kelle bütün olarak pişirilir ve bu sayede koyun dili pişmiş olur. Sözün kısası, koyun dili veya kuzu dili ayrı olarak pişirilmez. Koyun dili veya kuzu dili olarak ayırmamın sebebi, şehirde (yani, sakatatçılarda) koyun kellesi sözü fazla geçmez.

Onun yerine kuzu başı veya kuzu kellesi lafı geçer. Belirtmekte fayda var, kuzu deyince süt kuzusu değildir. Koyun dilini pişirmek için; koyun kellesi veya kuzu kellesi haşlanır. Kelle haşlama, tencerede veya düdüklü tencerede yapılır. Bunun yanında kelle doğrudan fırında kızartılabilir. Yani, kelle pişirmek için seçenek bol. Bu konuda ilgili tariflerimi inceleyebilirsiniz.