uykuluk ızgarada nasıl pişirilir


Uykuluk ızgarada nasıl pişirilir? Dana uykuluğu veya kuzu uykuluğu elinizde hangisi varsa, ızgara üzerinde aynen et gibi pişirilir. Bilirsiniz, et pişirilmezden önce ızgaralık olarak doğranır ve tuzlanarak ızgarada pişirilir. Uykuluk ise, pişirilmezden önce su içerisinde (kanı çıksın diye) bekletilir. Peşinden üzerinde bulunan fazla yağı kesilir ve zarı çıkarıldıktan sonra, ızgaralık olarak doğranır.

Uykuluk kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada ve ocak üzerinde çalışan her çeşit ızgara yapama aleti üzerinde pişirilir. Izgara yapılacak uykuluk, doğranır ve üzerinme iki taraflı hafif tuz ekilir. Kızgın halde ısıtılmış ızgara üzerine yatırılır ve altı üstü çevrilerek kızarıncaya kadar pişirilir. Izgara yapılmış uykuluk parçaları çeşitli baharatlarla (karabiber, kekik gibi) tatlandırılarak yenir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir