kokoreç nedir evde nasıl pişirilir


Kokoreç nedir? Kokoreç sakatat çeşitlerinden bir yiyecektir. Genellikle kuzu bağırsağının temizlenerek, bir şiş üzerine sarılmasıyle yapılır. Şişin üzerine bumbar ve bolca iç yağ sarılır. Ardından bağırsak sarılır ve işlem tamamlanır. Yapımından anlaşılacağı üzere, bol yağlı bir yiyecektir kokoreç. Kokoreçin evde imalatı yapılmaz. Kokoreç yemek isteyen kişi, ciğerciden gider kilo ile hazır kokoreçi alır ve evde pişirir yer.

Evde kokoreç tavada, tencerede, pişirme sacı üzerinde, mangal üzerinde pişirilir. Şehirlerde bu işi yapan seyyar arabalarda kokoreççiler vardır. Aynı zamanda bu işi yapan, çeşitli semtlerde kokoreç dükkanları vardır. Resimde görünen kokoreç, ciğerci dükkanından alınmış ve pişmeye hazırdır. Evde kokoreç yapmanın fazlaca zorluğu yoktur. Kokoreç doğranır ve yağsız tavada kendi yağı ile kavrulur ve baharatla tatlandırılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir