kokoreç kavurma


Evde kokoreç kavurma sade veya domates, taze yeşil biber ilavesiyle kavrulur. Her iki şekilde kavrulan kokoreç üzerine çeşitli baharat ve tuz ekilerek yenir. Evde kokoreç yapımı çok basit. Sakatatçıdan, yani ciğerciden ihtiyaç ölçüsünde istenilen miktarda kokoreç alınır ve evde doğranarak kavurma işlemine geçilir. Evde kokoreç tavada, sac tavada veya tencerede yapılabilir. Hangisi kolayınıza gelirse o aleti kullanın.

Kokoreç kavurması şöyle yapılır: Kokoreç irice kuşbaşı doğranır ve tavaya konur. Ocak yakılır ve kokoreç suyunu çekince, ocak kısılır. Bu aşamadan sonra kokoreç kendi yağı ile kavrulmaya başlar. Ara sıra karıştırılarak kokoreç kavrulmaya devam edilir. Kokoreç rengi değişip, pıtırtı sesleri çıkarmaya başladığında kavrulma işi sona erer. Üzerine doğranmış domates, yeşil biber ilave edilir ve kavrulur. En son kekik, pulbiber ve tuz ilave edilir.