domatesli biberli uykuluk kavurması


Domatesli biberli uykuluk kavurması yapmak için, dana ve kuzu uykuluğu kullanılır. Uykuluk tek başına yağ kullanmadan, doğrudan tavada veya tencerede kavrulabilir. Uykuluk arzu edilirse soğan, taze biber ve domates katkısıyle de kavrulabilir. Bu şekilde uykuluk kavurması yapmak çok kolay. Soğan yemeklik veya piyaz doğranır. Domates rendelenir, ya da kabuğu soyulur küp doğranır. Sivri biber veya çarliston biber halka doğranır ve sebzeli uykuluk kavurması yapılır.

Soğanlı, domatesli, biberli, uykuluk kavurması nasıl yapılır? Yeter miktarda uykuluk kuşbaşı doğranır. Soğan ve sivri biber çok az yağ içinde kavrulur. Üzerine uykuluk ilave edilir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından domates, karabiber, pul biber, tuz ilave edilir ve malzemeler karıştırılır. Domates diriliğini kaybedip, suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edilir. Domates suyunu çekince, uykuluk kavurması ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir.