dana yürek yahni


Dana yürek yahni, dana yüreğin kuşbaşı doğaranarak yağ içinde soğan, yeşil biber, domatesle birlikte kavrulmasıyle yapılır. Dana yürek yahnisi başta tuz olmak üzere, sevilen baharatlarla (karabiber, pul biber, kırmızı toz biber gibi) tatlandırılır. Dana yürek yahnisi yaparken dikkat edilecek ayrıntı ise, yağ içerisinde yürek kavrulurken bıraktığı suyun uçup gitmesini beklemek ve ondan sonra diğer malzemeleri kavurmaktır.

Dana yürek yanisi yapmak için; ihtiyaç ölçüsünde dana yüreği kuşbaşı doğranır. Yüreğin üzerindeki kendi yağı hesaba katılarak tencereye veya tavaya yemeklik yağ konur. Yürek yağ içerisinde suyunu çekinceye kadar kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber kavrulur. Peşinden domates, baharatlar ve tuz ilave edilir. Tencere bir defa fokurdatılır, kapak kapatılır ve ateş iyice kısılır. Yemek suyunu çekinceye kadar pişirilir.