taşlık haşlaması


  • Bilirsiniz, tavuk taşlığı sert bir ettir. Bu sebeple, taşlıkla yemek yapmazdan önce haşlanması gerekir. Taşlık yemeği, taşlığı haşlamadan da yapabiliriz. Fakat, haşlamadan yapılan taşlık yemeği yinede sert olacaktır. Haşlanmış taşlıkla yapılan yemekleri yerken, o yemeğin taşlıkla yapıldığı farkedilmez. Unutmamak lazım, haşlanmış taşlık tek başına bir yemektir.

  • Taşlık nasıl haşlanır? Tavuk taşlığı, tencerede ve düdüklü tencerede haşlanır. Tencerede haşlanacak taşlık güzelce yıkanır ve bol su içerisinde en az yarım saat tutulur. Ardından süzülür, kuşbaşı doğranır ve tencereye konur. Üzerini kapatacak miktarda su konur, tencere kapağı kapatılır ve kısık ateşte taşlık yumuşayıncaya kadar pişirilir.