pöçük nasıl pişirilir


pöçük nasıl pişirilir 
  • Pöçük, pöç, dana sokumu, kuyruk sokumu ve zıpkın; işte bu isimler, sakatatçılarda satılan kemikli et çeşitlerinden biridir. Bu kemikli et, büyükbaş hayvanların kuyruğundan elde edilir. Hayvanın kuyruk derisi yüzülür, parçalanır ve ortaya yağlı kemikli et çıkar. Pişirilmesi oldukça zaman alır. Pöçük fırında, tencerede ve düdüklü tencerede pişirilir. 

  • Dana pöçük yemeği nasıl pişirilir: Pöçük, diğer kemikli et çeşitlerinin kullanıldığı her çeşit yemek yapımında kullanılabilir. Bu insanın damak zevkine kalmış bir şey. Dana pöçüğü fırına verilir kızartılır, ya da haşlanır. Fırında kızartılan pöçük; pilav, salata veya çeşitli garnitürlerle servis edilir. Haşlanmış pöçük ise, haşlama suyu ile çeşitli yemeklerin yapımında kullanılır.