pöçük haşlama


  • Dana pöçüğü tencerede ve düdüklü tencerede haşlanır. Haşlanan pöçük, eti, suyu birlikte çeşitli baharatlarla tatlandırılır ve haşlama et yemeği olarak yenir. Pöçük haşlama yemeğinde, en güzel tatlandırıcı olarak; karabiber, tuz ve az miktarda limon suyu kullanılır. Pöçük patates, havuç, soğan gibi çeşitli sebzelerle birlikte haşlanır ve sebzeli pöçük yemeği olarak sofraya konur. Ayrıca, dana pöçüğünden terbiyeli veye sade olarak pöçük çorbası yapılır. Pöçük çorbasının tadına doyum olmaz, o kadar nefis. Hayatınızda bir kez olsun, deneyin. 

  • Dana pöçük haşlama nasıl yapılır. Sakatatçıdan 1 kilo dana pöçüğü alınır, ya da kurban bayramı münasebetiyle elinizde gerektiği kadar pöçük mevcuttur. Sakatatçıdan pöçüğü almışsanız, zaten parçalanmıştır. Elinizde olanın,  satırla paraçalanması gerekir. Ne ise.. Düdüklü tencere'ye pöçüğü, üzerine 8 su bardağı suyu ve 1 çorba kaşığı tuzu koyun, düdüklünüz sığır etini ne kadar sürede pişiriyorsa, pöçüğü o kadar pişirin. Muhtemelen 40 dakikadır. Ardından karabiber, tuz ve limon suyu ile tatlandırın yiyin.