işkembe haşlama


işkembe haşlama 
  • İşkeme haşlama iki aşamada gerçekleştirilir. Temizlenmiş, yıkanmış ve iri parçalara bölünmüş işkembe, tencerede bir taşım kaynatılır ve suyu süzülür. Ardından işkembe, tekrar bol soğuk su içinde tekrar yıkanır. Bu işlem yapıldıktan sonra, işkembenin haşlanmasına geçilir. İşkembe haşlaması tencerede ve düdüklü tencerede yapılır. Zaman bakımından düdüklü tencre, işkemebe haşlamak için en uygun mutfak aletidir.

  • İşkembe nasıl haşlanır: Ön haşlaması yapılan işkembe, düdüklü tencereye konur. Kokusunu en aza indirmek için; üzerine bir iki diş sarımsak, kabuğu ile birlikte yarım limon ve yarım çorba kaşığı tuz ve üzerini kapatacak miktarda su konur. Düdüklü kapatılır ve 40 dakika süre ile haşlanır. Düdüklü tencerede işkembe haşlarken, düdüklünün el kitapçığında yazan, sığır eti pişirme süresi dikkate alınır.