işkembe çorbası sos (terbiye) tarifi


İşkembe çorbası sos (terbiye) tarifi: İşkembe çorbasının terbiyesi iki şekilde yapılır. İşkembeciler, işkembe çorbası terbiyesini yumurta sarısı, yoğurt ve su ile yapar. Üç malzemeyi bir kaba koyar ve çırpar. İşkemebe çorbasını ocaktan almazdan önce, terbiyeyi katar ve tencereyi bir taşım kaynatır. İşkembeci esnafı, işkembe çorbasını evdeki gibi bir tencere yapıp satmaz.

Onların haşlanmış ışkembesi bir kapta soğuk su içinde, işkembenin haşlama suyu bir kap içinde ve terbiyesi de bir kap içide bulunur. İhtiyaç halinde, bekleyen bu malzemelerle işkembe çorbasını hazırlar ve müşteriye sunar. Burda ki amaç, malzemelerin tamamını kullanarak (ya satılmazsa diye) riske girmezler. İşkembeciler, çorba kesilmesin diye de, terbiye yapımında limon suyu ve un kullanmazlar.

Evde terbiyeli işkembe çorbası yaparken, satılmama derdi olmadığından her çeşit malzemeyi kafamıza göre kullanırız. Nihayetinde yaptığımız terbiyeli işkembe çorbası, en fazla altı porsiyondur. Yani bir tencere işkembe çorbası, kesilse ne olur kesilmese. Ne güzel olmuş diye diye, sirkeli sarımsaklı çorbamızı kaşıklarız. Evde işkembe çorbası terbiyesi yoğurtla da yapılır, un ve limon suyu kullanarakta yapılır.

Evde işkembe çorbası terbiyesi nasıl yapılır? Bir kase içine (üstteki resimde görüldüğü gibi)yumurta sarısı, un, limon suyu ve az miktarda su konur güzelce çırpma teli veya çatalla çırpılır. İşkembe çorbası ocaktan inmeye yakın, terbiyesi ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Ardından, terbiyeli işkembe çorbası sarımsaklı sirke eşliğinde sofraya konur. Sonuç olarak terbiyeli işkembe çorbası iki şekilde de terbiye edilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir