evde dana yürek ızgara


  • Evde dana yürek ızgara, evde bulunan çeşitli ızgara yapma aletleriyle yapılır. Bu aletlerden döküm ızgara tavası, kömürlü mangal, elektrikli ızgara, teflon tava, açılır kapanır tost makinesi, kavurma sacı gibi aletler yüreği pişirmek için uygundur. Evde dana yürek ızgara yaparken, yüreği kurutmadan pişirmek önemlidir.

  • Evde dana yürek ızgara nasıl yapılır: İhtiyaç ölçüsünde dana yüreği ciğerciden alınır. Yüreği ister kendiniz dilimlersiniz, ya da alırken o işi ciğerci yapar. Ben ciğerciden sakatat türü bir şey aldığımda, kesinlikle ciğerciye doğratmam. Kendi işimi kendim, kafama göre yaparım. Ne ise, yürek dilimlenir, kızgın ızgara üzerine atılır. Üzeri sulandığında çevrilir, tuz ekilir ve ızgaradan alınır. İşte bu kadar.