dil haşlama nasıl yapılır


  • Sığır dili haşlama olsun, dana dili haşlama olsun aynı yöntemle haşlanır. Bu sakatat çeşitlerinin birbirinden farkı yoktur. Büyükbaş hayvanlara ait dillerin haşlanması tencerede veya düdüklü tencerede yapılır. Haşlanacak diller büyük olduğu için, 7 litre veya 8 litrelik düdüklü tencerelere ihtiyaç vardır. Aynı zamanda dana dilini veya sığır dilini düdüklü tencerede haşlamak için, dili iri parçalara bölmek gerekir. Bütün dili düdüklüye koyup haşalamaya kalkarsanız, dilinizin etli kısımlarının büyük bölümü pişmez, çiğ kalır.

  • Dil nasıl haşlanır konusuna gelince, bütün haşlanan sakatat çeşitlerinde olduğu gibi, dil güzelce bol su ile yıkanır ve üzerine yapışmış hayvan kıllarının olup olmadığı kontrol edilir. Ardından dil, biyük parçalara bölünür. Düdüklüye veya tencereye konur, üzerini kapatacak ölçüde su konur ve dil haşlanır. Düdüklülerin el kitapçığında yazan sığır eti pişirme süresi dil pişirmek için uygun zamandır. Dil haşlarken düdüklü tencerenizin sığır eti pişirme süresini dikkate alın ve dilinizi haşlayın. Dili haşlarken tuz atsanız da olur, atmasanız da.